Sälja veterán v aukci

Sälja veterán v aukci. Samlarbilar až salu

veteranbil-till-auktion Sälja veteranbil v auktion ve Sverige, utomlands

 

Att sälja din veteranbil eller samlarbil på auktion kan vara en bra idé. För att veta om det är en bra idé att sälja en bil på auktion se nedan om din bil passar på en eller flera beskrivningar.

# Den ser fin ut på bild, speciellt om den är våt. Då lacken är blank på ytan men har massor av spackelblåsor eller rostbubblor som är svåra att se på bild.

# Din veterán har ett eller flera dolda jsem inte visar sig förrän man kört en liten stund. Ex att temperaturmätaren visar fel och bilen kokar efter 15 min. Eller att den är omöjlig att starta när den är varm. (Förmodligen för att jordflätan har dålig kontakt).

# Undersiden din entusiastbil är ett lapptäcke s hemska rostlagningar some penslats över with riktigt tjock rostskyddsmassa.

# Renoveringsobjekt som ser skapligt ut på ytan, men du vet är hopplösa fall.

aukce bilar

Om du har en veteranbil jsem passar in på någon av ovanstående beskrivningar kan jag starkt rekommendera dig att sälja den på auktion. Och då gärna med ett av de mindre seriösa auktionsföretagen, gärna nätauktion. Och det är inte alls svårt att hitta.

Köpa veteránbilar v aukci

Om du nu funderar på att köpa din nästa samlarbil på auktion. Då skall du sätta dig ner och fundera lite på vad du tror det är för typ av bilar som hamnar på en auktion. Och om du vill ta den risken att köpa en sådan bil. Jag har från kunder haft flera veteránbilar jsem platsade a någon kategori ovan som skickades into auktion. Ingen av deras defekter nämndes i auktionsfirmans fina beskrivning och de såldes till ovetande köpare.

Vad gäller vid köp eller försäljning av bil på auktion?

Alla auktionsbolag har olika villkor. Men du skall läsa dem väldigt noga. Till det företag som jag lämnade bil till läste jag några Saker and den Fina texten. Och om jag hade vetat det innan hade jag aldrig lämnat bilen till auktion.

Om bilen inte blir såld på auktionsdagen så har auktionsfirman rätta att ha kvar bilen i upp till 6 veckor i sina lokaler för att försöka sälja den till ditt reservationspris. Pod tiden måste du ha den försäkrad. Du som säljare står naturligtvis för alla transporter tills bilen blivit såld. När min bil blev såld hade auktionsfirman rätt att vänta med utbetalning till mig i 8 veckor. Och det tog ändå längre än så tills jag fick en check skickad till mig som banken behövde två veckor på sig att lösa in! Tänk på att det kan förkomma att även måste betala skatt på köp eller sälj arvode. Än en gång, läs alla villkor INNAN du skickar din bil do aukce. Och för dig som köpare gäller samma sak. Podívejte se na aukční katalog. ” Bilarna som säljes är endast för att se på” Det vill säga att funktioner som att den har en växellåda inte är nödvändigt.

Om du har en bra bil är det bättre att lämna den till en seriös handlare på förmedling om du inte vill sälja den själv. Och av samma anledning som att du inte skulle sälja ditt hus utan att anlita en mäklare skall du även anlita en mäklare för din veteranbil om den har ett högre värde. Jsi mer om förmedling od veterána här.

Kända auktionsföretag for entusiastbilar
RM Sothebys
Bilweb
PS nätauktioner

Sledujte nás

Obraz

Newsletter

Přihlášením k odběru našeho firemního newsletteru budete mít vždy aktuální informace o našem nejnovějším inventáři vozidel!
* znamená povinné

Jazyky

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish